Træning i varmtvandsbassin ved fysioterapeuter

Bassintrning

Gilleleje Fysioterapi tilbyder træning i et 8m*4m stort varmtvandsbassin med behagelig temperatur. Bassinet er niveau delt på midten, så i den ene ende er bassinet 1,30 m dybt og i den den anden ende 1,50 m dybt. Der er særskilt dame- og herreomklædning.

Træning i varmtvandsbassin skal ses i relation til at vedligeholde eller genoptræne funktioner i kroppen.

Mange patienter har stort udbytte af bassintræning. Dette skyldes bl.a. at vandets opdrift og temperatur muliggør træning for patientgrupper, som fx slidgigt, ledegigt, diskusprolaps, alloplastikker, mb Bechterew, andre ryglidelser, hjertepatienter og mange andre diagnoser.

God forskning:

Forskningen bakker denne påstand op. Og det er blandt andet anbefalingerne fra Statens Sundhedsstyrelse klinikken følger.

Lektioner og træning:

En lektion er på 40 minutter. På bassinholdene er der fra seks til otte deltagere. Træningen foregår ved nogle øvelser, som udføres i vandet.
Der er mange stående øvelser og øvelser udført med plader, svømmeringe, armvinger, skumtuber m.v. Hygiejneforhold skal kunne overholdes.

Holdene er niveauinddelt (se holdoversigt for tid og niveau)

Guld = lange intervaller på 30-60sek, mange hop, svær balance, meget styrke og løb.

Sølv = intervaller på 30-45sek, mange hop, balance, meget styrke og løb.

Bronze = intervaller på 20-30sek, hop, balance, styrke og meget løb.

Kobber korte intervaller på 10-15sek, vandføling, balance, bevægeudslag, styrke og løb.

Hjertehold = træningen er specielt tilrettelagt for hjertepatienter, bl.a. bruges Borgs skala og intervallerne øges gennem en fastlagt periode.