Pilates Center

PILATES TRÆNING

Pilates er efterhånden et ældre træningskoncept fra 30'erne og opefter til i dag, hvor der stadigvæk udvikles i pilates- konceptet.

Grundlæggeren af pilates var Joseph Pilates.

Pilates er en helhedsorienteret træning, hvor både krop og sjæl er i fokus. Grundlæggende trænes der indefra og udefter. Det vil sige at vi træner de små korrigerende muskelgrupper, hvorefter vi kobler størrer og mere kraftfulde muskelgrupper på i øvelserne. Der arbejdes med koordination og synergi imellem muskler og led.

Pilates kan trænes på flere niveauer og i forskellige maskiner og med forskellige redskaber. Det er er en varieret træning og alligevel fokus på de små detaljer og rutiner.

Gilleleje fysioterapi kan tilbyde Træning på gulv, i en  Reformer,  Cadillac,  Chair og ved hjælp af Tower.

Gilleleje Fysioterapi kan tilbyde holdtræning med op til 9 deltagere i Reformere eller studio timer, hvor der trænes i cadillac, chair, reformer eller arch'en. Der er op til 3 deltagere på et studio-hold. Èn lektion er 60 minutter.

Mat

Mat  er øvelser som primært foregår på en måtte. Der arbejdes med at mærke de specifikke øvelser, samt at få synergi imellem bevægelserne. At mærke sin rygsøjle og vejrtrækning og få en fornemmelse for ryghvirvlerne, er et eksempel på at arbejde med det specifikke i en øvelse samt flowet i en øvelse.

Oftest bruges mat pilates til opvarmning af en  lektion.

 

REFORMER


Selve Reformeren er en bænk,  som kan skubbes frem og tilbage vha. nogle fjedre.
Der udføres øvelser, hvor der kan sættes belastning på øvelser vha. et fjeder system.
Hver deltager træner på sin egen bænk.

Der kan være op til 9 på et pilates Reformer hold.

 
pilater1

CADILLAC

Cadillac er en stabil briks, der kan indstilles meget målrettet imod hvilken funtion eller muskelgruppe man ønsker at træne.

Cadillac er et fantastisk redskab i genoptræning og rehabilitering.

Billede: pilates cadillac

Cadillac kan trænes individuelt eller på små hold op til 3 personer.

CHAIR

 Chair er udviklet ud fra en stol.

Udformningen af Chair-redskabet gør træningen sjov og udfordrende og der kan trænes på mange nivauer og flere funktioner kan trænes end i andre Redskaber.

 pilates_chair.jpg